Afspraak maken

Woensdag 10 april a.s. start nieuwe valpreventiecursus in samenwerking met Ergotherapie Salland

dinsdag 26 maart 2019

Bent u bang om te vallen, bent u in het verleden al eens gevallen en/of heeft u evenwichts- en balansproblemen dan is de valpreventiecursus Vallen Verleden Tijd aan te raden. Deze cursus is bedoeld voor thuiswonende 65-plussers die nog relatief mobiel zijn. Dat wil zeggen dat u in staat moet zijn om binnenshuis zonder loophulpmiddel te lopen.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 keer per week, met voorafgaand een intake door een fysiotherapeut en ergotherapeut.
Het programma bestaat uit 3 onderdelen. Hierbij oefent u uw balans, evenwicht en de bewegingssturing in situaties van het dagelijks leven. Deze zijn ingebed in een hindernisbaan en in diverse spelvormen. Ook krijgt u dubbeltaken, om het dagelijks leven zo goed mogelijk te benaderen. Omdat niet alle valpartijen te voorkomen zijn, leert u ook valtechnieken om blessures zoveel mogelijk te vermijden. De ergotherapeut zal tevens aandacht besteden aan bewustwording van uw eigen valrisico, waarbij de woning in kaart gebracht wordt.

De cursus wordt verzorgd door 2 speciaal hiervoor opgeleide fysio- en ergotherapeuten. Voor informatie over de kosten en/of vergoeding vanuit de zorgverzekering kunt u contact met ons opnemen.

Start valpreventiecursus: woensdag 10 april van 10.30-12.00 uur bij Fysiotherapie TriFitt, Dorpsstraat 39 te Holten.

Terug naar overzicht
Copyright© 2022, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl