Afspraak maken
Valpreventie

Vallen Verleden Tijd

dinsdag 15 januari 2019

Valpreventiecursus voor 65 plussers bij Fysiotherapie TriFitt; Vallen Verleden Tijd.
Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Jaarlijks belanden maar liefst meer dan 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Gelukkig kunt u veel doen om de kans op een val te verkleinen, waardoor u langer zelfstandig en vitaal kunt blijven. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen heeft een speciale valtraining ontwikkeld: Vallen Verleden Tijd. Dit is een programma voor 65 plussers waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het ook echt goed werkt.
Fysiotherapie TriFitt biedt nu deze cursus aan die wordt begeleid door hiervoor speciaal opgeleide fysiotherapeuten. Eén les zal worden verzorgd door een ergotherapeut van Ergotherapie Salland. Het programma is geschikt voor thuiswonende 65 plussers die binnenshuis zonder loophulpmiddel kunnen lopen en geen osteoporose hebben.
Het programma bestaat uit 3 onderdelen:
1. In een hindernisbaan wordt het omgaan met obstakels uit het dagelijks leven geoefend.
2. Tijdens een sport- en spelgedeelte leert u veilig te bewegen in een drukke omgeving.
3. Leren om veilig te vallen, voor als u toch nog uit balans mocht raken.
Het programma bestaat uit een intake en 10 groepslessen. Voor informatie over de kosten en/of vergoeding vanuit de zorgverzekeraar kunt u contact met ons opnemen.
Start valpreventiecursus: woensdag 23 januari van 10.30-12.00 uur bij Fysiotherapie TriFitt, Dorpsstraat 39 te Holten. Voor informatie of opgave kunt u bellen met 0548-365343

Terug naar overzicht
Copyright© 2021, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl