Afspraak maken

Samenwerking voetenwerk Echografie, Shockwave en Fysiotherapie

vrijdag 2 juni 2023

Echografie en shockwave bij voetklachten; gezamenlijk voetenwerk met Fysiotherapie TriFitt en Podotherapie ten Brinke.


De zon gaat schijnen en het weer wordt aangenamer. Je hebt besloten wat meer te gaan bewegen. Fanatiek begin met je wandelen of hardlopen, maar na een paar weken ervaar je een zeurende pijn onder je hiel of rondom je enkel. Je besluit om het nog even aan te zien.
Helaas worden de klachten steeds erger en je voelt nu zelfs soms een stekende pijn onder je voet. Wat aanhoudt tot de volgende ochtend.
Het kan best wel eens zijn dat je een peesonsteking of hielspoor hebt opgelopen. Peesklachten worden vaak veroorzaakt door overbelasting.

Fysiotherapie TriFitt en Podotherapie ten Brinke hebben voor deze peesklachten een samenwerking opgezet.
“Wij werken veel met elkaar samen”, vertelt Daniëlle Grootte Bromhaar van Podotherapie ten Brinke. “Onze samenwerking is erg laagdrempelig. Elke donderdag(ochtend) is er een podotherapeut aanwezig in ons pand in Holten. We kunnen gemakkelijk met elkaar overleggen en hierdoor kan de patiënt snel door de juiste discipline geholpen worden”, vult Paula Welmer van Fysiotherapie TriFitt aan. “Om de samenwerking te optimaliseren is er vanaf heden om de week op donderdag een echografisch spreekuur i.c.m. shockwavetherapie en/of oefentherapie.”

“Echografie is een techniek die structuren in het lichaam zichtbaar maakt”, geeft Daniëlle aan. “Het is een pijnloos en laagdrempelig onderzoek. En het wordt ingezet om te diagnosticeren, maar kan daarnaast ook dynamisch worden ingezet en herstel begeleidend. Het voordeel van echografie is dat wij nu veel gerichter kunnen behandelen en ook de shockwavetherapie veel gerichter kunnen inzetten."
Echografie is een aanvullend onderzoek en wordt vaak gecombineerd met andere behandelmogelijkheden, zoals schoenadvies, steunzolen en oefentherapie i.c.m. fysiotherapie.

Podotherapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

”Wat houdt shockwavetherapie in?"
Paula legt uit: “Een shockwavebehandeling kan worden ingezet bij (chronische) peesklachten. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van schokgolven. Deze golven prikkelen het aangetaste peesweefsel. Op deze manier wordt de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijnlijke gebied verbeterd en wordt het genezingsproces in gang gezet. Shockwave wordt altijd toegepast in combinatie met andere behandelingen, zoals oefeningen, taping, steunzolen en/of schoenadvies i.c.m. podotherapie. Shockwave valt onder fysiotherapie en wordt daarom vergoed vanuit uw aanvullende verzekering”

Naast voet- en enkelklachten werkt Trifitt Fysiotherapie en Podotherapie ten Brinke ook veel samen met elkaar met knie-, heup- en (lage) rugklachten. Mocht je klachten ervaren of train je voor een (sport)evenement en ben je benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen? Je kunt altijd contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Terug naar overzicht
Copyright© 2024, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl