Afspraak maken

Introductie behandeling met de Sylo-pen bij TriFitt

maandag 7 augustus 2023

Sinds een paar maanden maken wij in de praktijk gebruik van de Sylo-pen. Hieronder leggen we uit wat het is, hoe je het gebruikt en wat het effect is. 

De Sylo-pen is een hulpmiddel die gebruikt wordt voor het behandelen van spier- en bindweefsel. Het kan worden ingezet bij myofasciale triggerpoints, littekenweefsel en fascia. Met de Sylo-pen merk je meteen resultaat, wat ervoor zorgt dat je een groter gebied kunt behandelen. 


De Sylo-pen is simpel in gebruik. De pen zet je op de triggerpoint of de strak staande fascia. Vervolgens geef je een korte tik met de pen. Dit doe je door met een snelle beweging de pen in te duwen zonder de pen van de huid te halen. De Sylo-pen gecreëerd een druk, waardoor er een prikkel afgegeven wordt. Hierdoor komen de stoffen kalium, natrium, calcium en magnesium vrij. Vervolgens gaan de actine- en myosinefilamenten in de spier uit elkaar en zal deze zich ontspannen. 


Het proces bij het behandelen van de fascia werkt als volgt: Er wordt direct meer vocht aangetrokken waardoor de fascia soepeler wordt en de hyaluron defragmenteert direct. Hierdoor wordt de fascie ook soepeler. Vaak wordt er een combinatie gemaakt met de Sylo-pen, massage en oefeningen.  


Onze patiënten ervaren een positief effect en ze zijn sneller van hun klachten af. Wij bieden met de Sylo-pen een extra behandelvorm aan bij myofasciale triggerpoints, fascia en littekenweefsel. 

 Terug naar overzicht
Copyright© 2024, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl