Afspraak maken

In 2023 heeft uw fysiotherapeut GEEN contract met Zorg & Zekerheid en Caresq

maandag 14 november 2022

Onlangs hebben wij te horen gekregen dat deze zorgverzekeraars de vergoeding voor fysiotherapie voor 2023 nagenoeg niet verhogen. Dit ondanks dat ook voor ons de prijzen stijgen met meer dan 17%. 

Dit proces is niet alleen dit jaar, maar al sinds 2005 aan de gang. Als wij in 2023 een contract afsluiten met deze verzekeraars, vergoeden zij slechts 30,68-36,80 euro voor een reguliere behandeling fysiotherapie. Als we alleen de prijsindexatie van het CBS zouden volgen vanaf 2005, zou dit nu zo’n 43 euro moeten zijn.  Als wij de contracten bij deze zorgverzekeraars zouden tekenen, betekent dit dat wij nu en in de toekomst niet meer kunnen investeren in medewerkers, apparatuur, onderhoud en bij-nascholingen. Daarnaast stellen de zorgverzekeraars vergaande eisen waaraan wij niet kunnen en willen voldoen.

 

Daarom hebben wij besloten om in 2023 geen overeenkomst met Zorg & Zekerheid en Caresq aan te gaan. Indien u bij een van deze zorgverzekeraars blijft, kunt u uiteraard nog steeds bij ons terecht en van onze diensten gebruik maken. U krijgt dan een factuur van ons, deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Let op: er wordt dan slecht een deel van de factuur door uw zorgverzekeraar vergoed! Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of stap over nu het nog kan. 

 

ONVZ 

Met ONVZ (VvAA, Jaaah en PNO) hebben wij in 2023 geen contract afgesloten. Aangezien ONVZ een restitutieverzekering is en wij een marktconform tarief declareren, krijg je als verzekerde bij ONVZ gewoon het volledige zittingen tarief vergoed (100% binnen de voorwaarden van de aanvullende verzekering).

Let op; Indien je géén restitutie verzekering hebt bij één van deze verzekeraars maar een natura verzekering, is het mogelijk dat je kosten niet volledig vergoed worden. Dit geldt bijvoorbeeld bij zorgverzekering Jaaah van ONVZ. Controleer altijd zelf of de zorg vergoed wordt.

Met alle overige zorgverzekeraars hebben wij in 2023 WEL een contract afgesloten!

Heeft u vragen neemt u dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.


 

 

Terug naar overzicht
Copyright© 2022, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl