Afspraak maken

Fysiotherapie bij nek- en rugklachten

dinsdag 8 augustus 2023

Fysiotherapie bij nek- en rugklachten, wij kunnen je helpen!

Voel je pijn of stijfheid in je nek en/of rug? Of ervaar je problemen met het bewegen van je nek en rug?
Dit heeft veelal invloed op je dagelijks leven, sport en werk.
De fysiotherapeut kan samen met jou in kaart brengen welke factoren een rol spelen in deze klachten. Zo kan een verkeerde (werk)houding, stress, een inactieve leefstijl, slijtage en overbelasting een rol spelen in het ontstaan van rug en/of nekklachten.

Als de factoren rondom de nek- en rugklachten in kaart zijn gebracht, voert de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uit. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de lichaamshouding, verschillende bewegingen van de rug en nek en naar de spierspanning, spierkracht en stabiliteit. Indien nodig worden aanvullende testen gedaan, zoals zenuw testen.

Het behandelplan wordt samen met jou opgesteld aan de hand van je hulpvraag en het doel wat je graag wilt bereiken. De fysiotherapeut heeft verschillende behandelmogelijkheden. Om de nek en rug weer soepeler te laten bewegen en sterker te maken, kunnen oefeningen worden gedaan. Als er veel spierspanning is, kan de fysiotherapeut oefeningen, massage en fysiotape inzetten. De fysiotherapeut kan je ook adviezen geven over lichaamshouding en belasting tijdens werk en sport.

Heb je weleens gehoord van Dry Needling en de Silopen? Ook dit zijn behandelmogelijkheden om de spierspanning en spierkopen te verminderen. rnrnBen je nieuwsgierig wat deze behandelingen inhouden, lees binnenkort meer op onze social media! Wie weet kan het jou helpen bij je klachten.

Terug naar overzicht
Copyright© 2023, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl