Afspraak maken

Cursus Valpreventie

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Helaas komen er veel 65-plussers na een val op de Eerste Hulp-afdeling van een ziekenhuis terecht. De letsels ten gevolge van een valincident, bijvoorbeeld gebroken heup of hersenletsel, kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven en zelfstandigheid. Gelukkig kunt u veel doen om de kans op een val te verkleinen, waardoor u langer zelfstandig en vitaal kunt blijven.


Doelgroep

Het volgen van een valpreventiecursus is iets wat u kunt doen om de kans op vallen te verkleinen. TriFitt biedt zo’n valpreventiecursus aan. Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om het valpreventieprogramma ‘Vallen Verleden Tijd’ te begeleiden. Dit programma is geschikt voor thuiswonende 65-plussers die nog relatief mobiel zijn (in staat zijn om zonder loophulpmiddel binnenshuis te kunnen lopen). Bent u bang om te vallen, bent u in het verleden al eens gevallen en/of heeft u evenwichts- en balansproblemen dan is dit programma aan te raden.


Inhoud programma

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 keer per week, met voorafgaand een intake. Het programma bestaat uit 3 onderdelen. Hierbij oefent u uw balans, evenwicht en de bewegingssturing in situaties van het dagelijks leven. Deze zijn ingebed in een hindernisbaan en in diverse spelvormen. Ook krijgt u dubbeltaken, om het dagelijks leven zo goed mogelijk te benaderen. Omdat niet alle valpartijen te voorkomen zijn, leert u ook valtechnieken om blessures zoveel mogelijk te vermijden. Voor informatie over de kosten van het programma kunt u contact opnemen met onze praktijk

Voor valpreventie kunt u terecht bij:
Merel Tuitert
Dinja Vasquez Corea
Copyright© 2021, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl