Afspraak maken

Fysiotherapie bij COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische longziekte. Chronisch betekent dat het niet meer over gaat. COPD komt vaak voor bij mensen die roken of hebben gerookt. Door COPD kun je het benauwd krijgen en moet je soms hoesten en slijm opgeven. De ziekte tast vooral de longen aan, maar heeft ook invloed op de rest van het lichaam. COPD is niet te genezen. Door te stoppen met roken en voldoende te bewegen, kun je wel zorgen dat de ziekte niet of minder snel erger wordt.


Indicaties:

  • Benauwdheid en kortademigheid
  • Vermoeidheid
  • Verminderde conditie en spierkracht


Behandeling:

Door COPD kun je in een negatieve spiraal terechtkomen. Van bewegen word je kortademig. Dat is niet prettig, dus ga je inspanning vermijden. Daardoor nemen de klachten toe. De fysiotherapeut kan helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken. Na een uitgebreide intake stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. De behandeling bestaat veelal uit het trainen van de conditie en spierkracht, begeleiding om in het dagelijks leven actiever te worden, en/of oefeningen om beter te kunnen ademhalen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met COPD en zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. 

Fysiotherapie bij COPD wordt in veel gevallen vergoed uit de basisverzekering. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van je huisarts of longarts. Ook zijn er maxima voor het aantal behandelingen die worden vergoed en is je eigen risico van toepassing.

Voor fysiotherapie bij COPD kunt u terecht bij:
Gerlinde Wiersema
Paula Welmer
Copyright© 2024, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl