Afspraak maken

Dry Needling

Dry needling is gericht op het behandelen van mensen met myofaciale pijn. Dat wil zeggen pijn in een spier of in het bindweefsel, welke vaak wordt veroorzaakt door triggerpoints. Dit zijn verhardingen in spieren wat drukpijn, bewegingsbeperking of dysfunctie van de spier kan veroorzaken.

Dry needling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Er wordt gebruik gemaakt van een accupuntuurnaald om in de spier een “Twitch” op te wekken. Dit is een onwillekeurige samentrekking van een spiervezel waardoor de spier ontspant en de stofwisseling verbeterd.

Vaak ontstaan deze klachten door: trauma’s, overbelasting, na operaties, of weefselschade. Dry needling is veelal een onderdeel van de totale fysiotherapie behandeling.

 

Indicaties:

-Spierklachten

-Klachten Arm, nek, schouder (bijv. muisarm of andere KANS-klachten)

-Wervelkolom klachten

-Uitstralende Zenuwpijn

-Hoofdpijn/Migraine

-Peesontsteking (tennis-/Golverselleboog)

-Gewrichtsdisfuncties
-Discus klachten (tussenwervelschijf)


Behandeling:

De fysiotherapeut start de behandeling met het lokaliseren van de triggerpoints, waarna de naald in de spierknoop wordt gebracht. Door deze heel gericht aan te prikken, verdwijnt het triggerpoint en ontspant de spier. Tijdens het aanprikken vindt er een korte aanspanning/ verkramping van de spier plaats, wat wordt ervaren als een kortdurend krampgevoel. De ontspanning van de spier volgt daarna direct. Na de dry needling therapie kan er een tijdelijk gevoel van stijfheid of vermoeid ontstaan. Dat is doorgaans van korte duur.

 

Voor Dry needling kunt u terecht bij:
Paula Welmer

 

Copyright© 2024, Trifitt, All Rights Reserved. Ontwerp website Reclamemakers www.reclamemakers-holten.nl