Fysiotherapie Holten Trifitt

Medical Taping Concept

Inleiding:
Het Medical Taping Concept is een concept waarvan de basis in de jaren ‘70 werd gelegd in Japan en Korea. In Nederland is het geïntroduceerd door voetballer Alfred Nijhuis. Inmiddels is het een behandelvorm in de fysiotherapie geworden. Het MTC concept is gebaseerd op het natuurlijke herstelproces van de mens. De tape brengt het neurologische systeem tot ontspanning en het activeert het circulatiesysteem van bloed en lymfe.

Bij welke klachten Indicatiegebied:
• Spierklachten; bijvoorbeeld zweepslag, nek/schouderklachten etc.
• Gewrichtsklachten, ondersteunen van de gewrichtsfunctie; bijvoorbeeld runnersknee, patella-femorale klachten, instabiele enkels etc.
• Lymfoedeem
• Bandproblemen; bijvoorbeeld verrekte kniebanden, kapselontsteking etc.
• Littekens
• Verharde blauwe plekken

Het behandeleffect wordt bereikt door de manier van plakken. De gebruikte tape heeft een grote lengte-elasticiteit die bijvoorbeeld met of juist tegengesteld aan de werkingsrichting van een spier ingezet kan worden. Bij spier-, band- en gewrichtsproblemen kan deze behandelmethode soms zeer snel de klachten verminderen. Zo ook bij (post-operatieve) littekens, lokale pijn, houdingsproblemen en vage pijnklachten.

Hoe werkt de tape:
De speciale elastische tape wordt als het ware als “een tweede huid” aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmert. De gewrichten en spieren blijven mobiel. De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaten, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn zal verminderen of zelfs zal verdwijnen. Door het continu stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24-uurs per dag” behandeling. Gevolg: een afname van de pijn en een sneller herstel. De tape is verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw, oranje, zwart en huidskleur. Ook kan ermee gedoucht en gezwommen worden. De tape blijft tussen de 3 en 7 dagen zitten.

Folder Medical Taping Concept:
De Nederlandse leverancier van het materiaal CureTape heeft een informatiefolder gemaakt over het Medical Taping Concept. Deze folder kunt u bekijken en downloaden door het aanklikken van onderstaande link, er wordt dan een nieuw venster geopend: Klik hier voor de -> [ Informatiefolder MTC ]

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten