Fysiotherapie Holten Trifitt

ZwangerFit

Waarom ZwangerFit® met Trifitt?
Het is bekend dat een goede conditie essentieel is in de periode rond de bevalling. Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat bij een goede conditie de weeën krachtiger kunnen zijn en daar wordt een positief effect aan toegeschreven op het verloop van de bevalling.
Verder is een getrainde vrouw bewuster van haar krachten, is bewuster van de processen in haar lijf en is gewend te voelen wat haar lijf kan.

Dus wil jij een fit en gezond lijf dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan? Volg dan de cursus Zwanger-Fit met Trifitt!

Wat is ZwangerFit®?
NVFB-ZwangerFit is een eigentijdse cursus die alleen gegeven mag worden door fysiotherapeuten die een geregistreerde NVFB-ZwangerFit opleiding hebben gevolgd. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis van het functioneren van de bekkenbodemspieren.
Inhoud van de cursus
De cursus bestaat uit:

  • een persoonlijke intake voorafgaand aan de cursus.
  • 8 lessen voor de bevalling.
  • 1 terugkomochtend met babymassage na de bevalling.

De 8 lessen bestaan uit een actief deel van ongeveer 60 min en een theoretisch deel van ongeveer 15 minuten.
Tijdens de actieve lessen is er vooral aandacht voor gerichte oefeningen op het gebied van conditie en spierkracht. Speciale aandacht wordt er besteed aan de coördinatie, stabilisatie en spierversterking van bekken- en bekkenbodem.

Tijdens de actieve lessen zal gebruik worden gemaakt van muziek, fitnessapparaten en diverse oefenmaterialen.

In het theoretische deel komen alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling aan bod. Ook uitleg en advies omtrent preventie van eventuele klachten in het bekken- en bodemgebied en het houdings- en bewegingsapparaat komen aan bod. Aan het einde van de cursus zal er een partneravond zijn om ook de partner voor te bereiden op de bevalling.
Na de bevalling is er een terugkomochtend waarin je de grondbeginselen van babymassage leert.

Inschrijven:
Inschrijven kan vanaf de 10e week tot en met de 20e week van de zwangerschap.Voor het inschrijven/aanmelden of inhoudelijke informatie kun je bellen met Dinja Vasquez Corea op telefoonnummer 0548-365343 of een email sturen naar dinja@trifitt.nl . Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een persoonlijke intake van ongeveer 15 min bij ons op de praktijk.

Kosten zijn: 125 euro voor de gehele cursus.

 

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten