Fysiotherapie Holten Trifitt

Kinderen met overgewicht

 Een beweegprogramma voor kinderen met overgewicht.

“SUPER LEKKER…..SUPER FIT” …..

Sommige kinderen hebben geen plezier in bewegen en vinden gezonde voeding niet lekker. Hierdoor kan het gebeuren dat kinderen in gewicht meer toenemen dan gezond voor ze is. Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem en kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Vaak hebben ze ook minder zelfvertrouwen. Daarom heeft fysiotherapie en kinderfysiotherapie TriFitt een beweegprogramma opgezet voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 8-12 jaar. Deze beweeglessen worden gegeven door een kinderfysiotherapeut, zodat de lessen goed afgestemd zijn op het beweegniveau van uw kind. Tijdens deze beweeglessen wordt er vooral aandacht besteed aan het plezier krijgen in sporten en bewegen. Ook wordt getraind om het uithoudingsvermogen te verbeteren door middel van conditie- en krachttraining. Tijdens of na deze beweeglessen komt soms ook de diëtist of kindertherapeut.

“Super lekker…super fit” is een gevarieerd programma met elke week twee beweeglessen in één van de grote oefenruimtes bij TriFitt.

U als ouder/verzorger speelt een belangrijke rol bij een gezond leefpatroon van uw kind. Tijdens de ouderbijeenkomsten wordt hierop ingegaan. De bijeenkomsten worden gegeven door de kinderfysiotherapeut, diëtist of kinderpsycholoog.  Belangrijke zaken hierbij zijn: hoe zeg ik nee tegen mijn kind en hoe kan u samen met uw kind op een plezierige manier een actievere leefstijl ontwikkelen.

Fit zijn is lekker en als je op een lekkere manier fit kan zijn, is dat toch super!!!! Het programma duurt 3 maanden.

Voor vragen of aanmelding kunt u ons bellen op 0548-365343 of mail naar info@trifitt.nl

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten