Fysiotherapie Holten Trifitt

Diabetes

Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam krijgt als u meer beweegt? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Ook is bewegen belangrijk in de strijd tegen overgewicht, uiteraard in combinatie met een aantal juiste keuzes in uw voeding.

BEWEGEN IS BELANGRIJK, HOUD UZELF GEZOND!

Diabetes type 2
Ons bloed vervoert de voedingsstoffen uit ons voedsel. Een van de voedingsstoffen is glucose (een vorm van suiker). De glucose wordt vervoert naar al onze organen. Om de glucose in de organen op te nemen is een speciaal stofje nodig: insuline.
Bij mensen met diabetes type 2 wordt door de alvleesklier onvoldoende insuline aangemaakt of de insuline werkt niet goed. Dit betekend dat er teveel glucose in het bloed achterblijft. Dit kan leiden tot vele klachten, waaronder vermoeidheid, hart- en vaatziekten en oogklachten.
Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk, omdat hierdoor de bloedglucosewaarde in het bloed wordt verlaagd en de insuline beter zijn werk kan doen. Uw diabetes is door meer bewegen dus zeer positief te beïnvloeden.
Voor Diabetes Type 2 patiënten is er een speciaal beweegprogramma ontwikkeld door het Fysoptima. Het programma in onze praktijk wordt begeleid door Dinja Vasquez, die speciaal hiervoor is opgeleid via Fysoptima.
Het programma duurt 3 maanden en is specifiek bedoel voor mensen met Diabetes Type 2.

Intake
De intake die allereerst plaatsvindt bestaat uit een gesprek, vragenlijst, wandeltest en andere gezondheidstesten. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld.

Beweegprogramma

Het programma duurt 3 maanden en is specifiek bedoel voor mensen met Diabetes Type 2. Gedurende de 3 maanden vinden er trainingen plaats in groepsverband en informatiebijeenkomsten over ademhaling, voeding en leefstijl. Deze
trainingen zijn altijd onder begeleiding. Ook tussentijds vinden er metingen plaats. Er zijn 2 bijeenkomsten per week van circa een uur.

Dagelijks bewegen
Aan het eind van het programma wordt gekeken naar de resultaten. Samen met u wordt dan besproken op welke manier u uw actieve leefstijl kan behouden.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met onze praktijk. Het programma wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten