Fysiotherapie Holten Trifitt

Bewegen bij kanker

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 73.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. Gelukkig zijn de behandelingsmogelijkheden bij vele vele vormen van kanker in de laatste jaren sterk toegenomen. Behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen zoals een sterke verslechtering van de conditie en extreme vermoeidheid, die ook tot lang na de behandeling kunnen aanhouden. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat meer bewegen en het opbouwen van conditie een sterke positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven en het vertragen van de aandoening. Daarom is er een speciaal beweegprogramma ontwikkeld voor (ex)kankerpatienten.

Intake

Allereerst wordt er een individuele intake gehouden. Hierin wordt met u gesproken over uw behandelingen, klachten en eventuele beperkingen in het dagelijks leven. Daarnaast worden er wat vragenlijsten afgenomen om goed in kaart te brengen wat de problemen zijn die eventueel invloed kunnen hebben op de training.
Daarnaast wordt er een conditietest en krachttesten afgenomen. Ook wordt er gekeken naar lengte, gewicht, bloeddruk en hartslag. Indien nodig wordt er ook gekeken naar het bewegingsapparaat.

Programma bewegen bij kanker

Aan de hand van de intake kan een op maat gemaakt trainingsprogramma worden opgesteld. Het bestaat uit 3 maanden groepstraining van 2x per week, gevolgd door 6 maanden groepstraining van 1x per week. Elke 3 maanden vindt een individuele evaluatie plaats, waarin de specifieke metingen worden verricht om de voortgang en vervolgdoelen te bepalen. De groep zal uit maximaal 5 personen bestaan. Het programma is geschikt voor mensen die nog in het behandelingstraject zitten voor kanker, zoals chemo- en radiotherapie, als voor mensen die uitbehandeld zijn. Het programma wordt gegeven door Gerlinde Wiersema, fysiotherapeut/oedeemtherapeut.

Vergoeding

Het programma wordt voor het grootste gedeelte vergoed via uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw aanvullend pakket. Ook is een verwijzing van de specialist noodzakelijk. Voor meer informatie hierover kunt u bij ons terecht.

Gedurende het programma zullen we stimuleren en begeleiden naar een meer actieve leefstijl, ook als het programma beeindigd is.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze praktijk.

 

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten