Fysiotherapie Holten Trifitt

PLAGIOCEPHALOMETRIE (meetmethode voor scheve schedels)

Recent is er een betrouwbare meetmethode ontwikkeld om de vorm van een (scheve) schedel eenvoudig vast te kunnen stellen. Deze meetmethode wordt Plagiocephalometrie (PCM) genoemd. Door deze snelle en pijnloze methode kan de kinderfysiotherapeute de mate van asymmetrie (scheefstand) van de schedel van uw baby vaststellen en bepalen of verdere (kinderfysiotherapeutische) behandeling noodzakelijk is. Ook is het mogelijk na enige tijd de asymmetrie te vergelijken met de eerste meting. Een afgeplatte schedel ontstaat in de meeste gevallen door een voorkeurshouding.

Voor de metingen wordt gebruik gemaakt van een zacht en warm thermoplast bandje, dat hard wordt op het hoofd. Is uw kind niet in behandeling van een kinderfysiotherapeut, dan zal er tevens een afspraak gemaakt worden voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Dit onderzoek is belangrijk, om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de voorkeurshouding en om andere fysieke oorzaken uit te sluiten.

Onze kinderfysiotherapeute, Olga ten Hove, is opgeleid om de Plagiocephalometrie uit te voeren.

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten