Fysiotherapie Holten Trifitt

Mulligan concept

Het Mulligan Concept is ontstaan in de jaren ‘90 en opgezet door Brian R. Mulligan uit Nieuw-Zeeland. Het is een vorm van manuele therapie waarbij men ervan uitgaat dat gewrichtsklachten ontstaan door een ‘positiefout’ of ‘ontsporing’ van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. De fysiotherapeut hanteert een passieve correctie en in combinatie met een actieve beweging van de patiënt wordt het gewricht weer gerepositioneerd. Op een pijnloze wijze wordt de normale beweeglijkheid en functie van een gewricht inclusief de weke delen hersteld. Na een aantal herhalingen moet de verbetering die is opgetreden standhouden. Huiswerkoefeningen zijn noodzakelijk om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.

Het concept kan worden toegepast op de wervelkolom en op de gewrichten.Allerlei klachten als gewrichtsklachten, hoofdpijn, tenniselleboog etc. kunnen worden behandeld.

Bij dit concept staat voorop dat de interventie altijd 100% pijnloos is.

De behandeling volgens het Mulligan Concept vindt gewoon plaats volgens het tarief fysiotherapie. Ook hier is een verwijzing via de (huis)arts niet noodzakelijk. U kunt in overleg met uw fysiotherapeut bepalen of een behandeling op deze manier kans van slagen heeft.

Trifitt

Wij zijn lid van de Cooperatie Fysiotherapie Deventer Salland. Een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten in het gebied Deventer-Salland.

Wij zijn aangesloten bij Fysoptima. Dit is een landelijke organisatie van fysiotherapiepraktijken die u een optimale fysiotherapeutische training, behandeling en begeleiding geven.

Contact

0548-365343
info@trifitt.nl
Dorpsstraat 39 Holten
7451 BS Holten